Mainos
Mainos

Euroopan neuvosto tiukkaa tutkimusta Politkovskajan murhasta

Venäläistoimittaja Anna Politkovskaja murhattiin kotitalossaan 7. päivä tätä kuuta. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty.

Euroopan neuvosto vaatii Venäjältä perusteellista selvitystä toimittaja Anna Politkovskajan murhasta. Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen puhemies Rene van der Linden sanoi tänään Moskovassa, että tällainen tutkimus on aivan välttämätön.

Politkovskaja murhattiin kotitalossaan 7. päivä tätä kuuta. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty. Politkovskaja tunnettiin presidentti Vladimir Putinin kärkevänä arvostelijana, ja hän kirjoitti useasti ihmisoikeuksien loukkauksista Tshetsheniassa.

Van der Lindenin Moskovan-vierailun ohjelmassa oli mm. tapaaminen ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa.

Presidentti Putin on sanonut Politkovskajan murhaa kammottavaksi rikokseksi. Samalla hän arvioi, että Politkovskajan vaikutus Venäjän poliittiseen elämään oli minimaalinen.

Euroopan neuvoston tärkeimpiin tehtäviin kuuluu nykyisin ihmisoikeustilanteen seuranta etenkin entisissä sosialistimaissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme