Mainos
Mainos

Euroopan sää: Kreikkaan lähtijöille takuuhelle, Saksassa ja Britanniassa sateista

Kreikassa sää jatkuu kuumana. Länsi- ja Keski-Euroopassa on viileämpää ja siellä saadaan sateita.

Suomessa matkanjärjestäjien matkat ovat myyneet hyvin Suomen viileiden säiden takia. Tämän hetken ennusteiden mukaan sää lämpenee kuitenkin Suomessakin viikonloppuna.

Äkkilähtönsä Välimeren rannalle Espanjan Aurinkorannikolle, Italian eteläosaan ja Kreikkaan varanneet pääsevät lähiaikoina takuuvarmasti helteeseen. Sen sijaan Länsi- ja Keski-Eurooppaan matkaavilla ei ole yhtä hyvä tuuri. Näillä alueilla sää viilenee viikonlopun kuluessa ja Keski-Euroopassa saadaan runsaita sateita.

– Euroopan lämpimimmät kolkat ovat tällä hetkellä Kreikassa ja itäisessä Euroopassa, missä lämpötilat ovat 30-40 astetta. Sateisimmat säät ovat lähiaikoina muun muassa Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Näin ollen Lontoon olympialaistenkin ensimmäinen viikko näyttää säiden osalta hyvin epävakaiselta, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sateita ulottuu myös muun muassa Ranskaan sekä Espanjan ja Portugalin pohjoisosiin. Ukkosia kehittyy päivisin etenkin Balkanilta kohti Puolan eteläosaa ulottuvalla alueella.

Katso Euroopan sääennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme