Mainos
Mainos

Euroopan unionilta ohjelmistopaketti sähköistä rikollisuutta vastaan

Euroopan unioni on kehittänyt eri yhtiöiden ja tutkimuslaitosten kanssa ohjelmistopaketin, joka estää ja jäljittää sähköistä rikollisuutta. Uusien välineiden vaulla voidaan myös hankkia todisteita tietokoneiden avulla tehdyistä rikoksista.

Kimalaisen lentoa näppäimillä

Euroopan unioni on ilmoittanut kehittäneensä eri yhtiöiden ja tutkimuslaitosten kanssa ohjelmistopaketin, jonka tarkoitus on estää ja jäljittää sähköistä rikollisuutta. Uusien välineiden ansiosta voidaan komission mukaan kerätä oikeudenkäynteihin kelpaavia todisteita tietokoneiden avulla tehdyistä rikoksista.

EU:n tutkimusasioista vastaava komissaari Philippe Busquin sano, että sähköinen rikollisuus piillee jokaisen tietokoneruudun takana. Yritykset ovat hänen mukaansa pääkohde, mutta myös julkinen valta ja jopa yksityiset ihmiset ovat haavoittuvia sähköisen rikollisuuden edessä.

Tietokonerikollisuuteen kuuluvat mm. virusten lähettäminen, tietojen varastaminen ja maksuoperaatiot väärennettyjä tai varastettuja tietoja käyttäen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme