Mainos
Mainos

Euroopassa syntyi ensimmäinen zikaviruksen aiheuttamaan mikrokefaliaan sairastunut vauva

Espanjassa on syntynyt Euroopan ensimmäinen zikaviruksen aiheuttamaan mikrokefaliaan sairastunut vauva. Sairaalalähteiden mukaan vauvalla on myös muita epämuodostumia.

Latinalaisessa Amerikassa zikatartunnan saanut nainen synnytti lapsensa tänään Barcelonassa. Hospital Vall d’Hebrón -sairaalan mukaan vastasyntyneellä on moikrokefalian eli pienipäisyyden lisäksi myös muita epämuodostumia, kertoo La Vanguardia-lehti.

Kyseessä on ensimmäinen zikaviruksen aiheuttama mikrokefaliatapaus Euroopassa. Vauvan äiti ei halunnut abortoida lastaan, vaikka sikiöllä huomattiin epämuodotumia 20. raskausviikolla tehdyissä tutkimuksissa. 

Vauva syntyi keisarileikkauksella ja on nyt sairaalahenkilökunnan valvonnassa. 

Kataloniassa on todettu tähän mennessä 21 tapausta, joissa raskaana oleva nainen on saanut zikatartunnan. He kaikki ovat olleet matkalla Latinalaisessa Amerikassa. Viisi näistä äideistä on synnyttänyt terveen lapsen. 

Tänään syntynyt vauva on toistaiseksi ainoa, jolla on todettu epämuodostumia. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme