Mainos
Mainos

Eurooppa äimistyi Trumpin Nato-haukuista

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoo Euroopan olevan äimistynyt Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin sotilasliitto Natoa koskevista huomautuksista. Trump on luonnehtinut Natoa vanhentuneeksi.

– Yhdysvaltain tulevan presidentin haastattelulausunnot ovat todellakin herättäneet Brysselissä hämmästystä ja levottomuutta, Steinmeier sanoi tavattuaan Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Steinmeier viittasi Trumpin haastatteluun brittiläisessä Times-lehdessä ja saksalaisessa Bild-lehdessä.

– Sanoin kauan sitten, että Natossa on ongelmia. Ensinnäkin se on vanhentunut, koska se suunniteltiin monia, monia vuosia sitten. Toiseksi jäsenmaat eivät maksa niin paljon kuin niiden kuuluisi, Trump sanoi haastattelussa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel puolestaan kommentoi napakasti Trumpin kriittisiä kommentteja EU:sta ja Britannian EU-eron ylistystä.

– Meidän eurooppalaisten kohtalo on omissa käsissämme, Merkel huomautti.

Merkel sanoi työskentelevänsä edelleen sen puolesta, että EU:n jäljellä olevat 27 jäsenmaata vahvistavat talouksiaan.

Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault taas sanoi, että paras vastaus Trumpin kommentteihin on eurooppalaisten yhtenäisyys.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme