Mainos
Mainos

Eurooppa sekaisin lumisateiden vuoksi

Rankat lumisateet aiheuttavat kaaosta ympäri Eurooppaa. Muun muassa Iso-Britanniassa ja Puolassa lumi on vaikeuttanut lento- ja tieliikennettä.

Itävallassa Wienin eläintarhassa myös eläimet ovat päässeet osaksi aikaisin sataneesta lumesta. Pingviinit ja sudet ovat lumessa kuin kotonaan mutta norsut eivät niinkään. Lumi kyllä kiinnostaa, mutta kylmyys ei niille sovi. Esimerkiksi neljän kuukauden ikäinen Tuluba voi viettää lumisella pihalla vain muutaman tunnin.

Eläimillä voi olla hauskaa mutta ihmisillä liikenteessä ei niinkään. Iso-Britanniassa autot yrittävät päästä eteenpäin syvässä lumessa. Kun tämä ei onnistu, on avuksi otettu hieman harvinaisemmat kulkuvälineet kuten sukset ja kaivurit.

Skotlannissa lumi ja jää pakottivat sulkemaan Edinburghin lentokentän kahteen otteeseen ja useita lentoja peruttiin. Kenttä saatiin uudestaan auki, mutta lumi haittasi edelleen lentoja.

Lisäksi useat koulut ovat olleet suljettuina, samoin kuin ainakin yksi moottoritie. Myös Puolassa lumi on perunut lentoja ja aiheuttanut ruuhkia. Lisäksi junat ja julkinen liikenne ovat olleet pysähdyksissä.

Lunta on tullut ympäri Eurooppaa Espanjaa ja Portugalia myöden. Ja loppua ei näy; lumentulon ja pakkasten ennustetaan vain jatkuvan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme