Mainos
Mainos

Eurooppa siirtyy kesäaikaan sunnuntaina

Eurooppa siirtyy viikonvaihteessa talviajasta kesäaikaan, kun kelloja siirretään tunti eteenpäin sunnuntain vastaisena yönä.

Ranska on EU:n jäsenmaista vaatinut suurimmalla suulla luopumista talvi- ja kesäajoista. EU vahvisti kuitenkin aiemmin tässä kuussa järjestelyn, joka on määrä hyväksyä vielä Euroopan parlamentissa.

Pääministeri Alain Juppén asettama komitea arvioi äskettäin, että vuoden 1976 öljykriisin myötä käyttöön otettu kesäaika ei enää säästä merkittävästi energiaa. Ranska oli ensimmäinen EU-maa, joka siirtyi tuona vuonna kesäaikaan maaliskuussa palatakseen taas talviaikaan syyskuussa.

Energiasäästön lisäksi kesäaikaa on perusteltu myös sillä, että työajat Euroopassa yhtenäistyvät ja helpottava yhteydenpitoa. Toisaalta kesäajan on arveltu häiritsevän erityisesti lasten ja vanhusten biologista rytmiä ja aiheuttavan ylimääräistä väsymystä ja stressiä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme