Mainos
Mainos

Eurooppa varpaillaan sikainfluenssan takia

Monet Euroopan maat ovat ryhtyneet mittaviin toimiin sikainfluenssariskin torjumiseksi.

Lääkevarastoja on täydennetty eri puolilla Eurooppaa. Esimerkiksi Itävallalla on varastossa viruslääkettä neljälle miljoonalle ihmiselle eli puolelle väestöstä sekä ennalta ehkäisevää lääkettä koko väestölle. Lisäksi hankittuna on kahdeksan miljoonaa suojamaskia.

Monissa maissa panostetaan myös tiedottamiseen. Britannia on aloittanut laajan mainoskampanjan, jossa kansalaisia kehotetaan käyttämään nenäliinoja, hävittämään ne käytön jälkeen ja pesemään käsiään. Jokaiseen kotiin myös lähetetään viruksesta kertova tiedote. Myös Ranska aloittaa maanlaajuisen tiedotuskampanjan ensi viikolla. Muun muassa Italiassa ja Espanjassa jaetaan tiedotteita lentokentillä.

Useat maat myös tarkkailevat maahan saapuvien matkailijoiden terveydentilaa. Esimerkiksi Kreikassa viranomaiset asentavat infrapunaskannereita osaan maan kansainvälisistä lentokentistä. Myös Unkarin pääkaupungin Budapestin päälentokentälle Ferihegyyn on asennettu kuvantamiskameroita, joiden on tarkoitus tunnistaa sairastuneet matkustajat.

Vaikka sikainfluenssaa ei voi saada syömällä sianlihaa, ovat jotkut maat rajoittaneet myös lihan tuontia. Esimerkiksi Ukraina on kieltänyt elävien sikojen ja sianlihan tuonnin Meksikosta, Yhdysvalloista, Kanadasta ja Uudesta-Seelannista.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme