Mainos
Mainos

Eurooppaa uhkaavat ikääntyminen ja ilmastonmuutos

Kansainvälisen raportin mukaan EU:n pitäisi kilpailukyvyn lisäksi kiinnittää huomiota mm koulutukseen sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Eurooppaa uhkaavat seuraavina vuosikymmeninä muun muassa väestön nopea ikääntyminen, globalisoituva tuotanto, energian kallistuminen ja ilmastonmuutos, kertoo kansainvälinen raportti.

Maanosan kehityssuuntia selvittäneen tutkijaryhmän raportti esiteltiin Espoossa keskiviikkona ja eilen pidetyssä EU:n aluetutkimusseminaarissa.

Raportin mukaan kehityserot Euroopan eri alueiden välillä kärjistyvät, jos EU pyrkii vain voimistamaan kansainvälistä kilpailukykyä edistävää strategiaansa. Tutkijat pitävät mahdollisena, että Suomenlahden vyöhykkeellä voisi syntyä Helsingin, Tukholman, Tallinnan ja Pietarin muodostama kasvualue. He pitävät kuitenkin riskinä sitä, että samanaikaisesti muiden pohjoisten alueiden kehitys hidastuu.

Raportin mukaan EU:n pitäisi kilpailukyvyn lisäksi kiinnittää huomiota koulutukseen, tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme