Mainos
Mainos

Eurooppalaiset menevät yhä harvemmin naimisiin

EU-maiden kansalaiset menevät yhä harvemmin naimisiin. EU:n tilastolaitoksen Eurostatin tuoreen raportin mukaan vuonna 1975 unionimaiden miehistä ja naisista meni naimisiin yli 80 prosenttia, mutta vuonna 2003 luku oli pudonnut jo 55 prosenttiin.

EU-maissa solmittujen avioliittojen määrä on pudonnut kolmessa vuosikymmenessä lähes 30 prosenttia 3,5 miljoonasta 2,4 miljoonaan.

Eurostatin raportti selittää vähentyneitä avioliittoja muun muassa naisten muuttuneella asemalla työmarkkinoilla, parantuneilla ehkäisykeinoilla sekä sillä, että oman itsen toteuttamiselle annetaan suurempi painoarvo kuin aiemmin.

Myös keskimääräinen naimisiinmenoikä on noussut vauhdilla. Kun vuonna 1990 EU-maiden naiset solmivat ensimmäisen avioliittonsa keskimäärin 24,8 vuoden ikäisinä, oli vuonna 2003 vastaava luku 27,4 vuotta. Miesten keskimääräinen naimisiinmenoikä on samassa ajassa noussut 27,5 vuodesta 29,8 vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme