Mainos
Mainos

Eurooppalaiset torjuvat Bushin politiikan

Enemmistö eurooppalaisista ei hyväksy Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ulkopolitiikkaa ja uskoo tämän tekevän päätöksiä pelkästään kotimaansa etujen perusteella.

Bushin myös uskotaan tuntevan Eurooppaa edeltäjiänsä huonommin. Pew Research Center -tutkimuslaitoksen teetti mielipidetiedustelun elokuun alussa neljässä maassa: Ranskassa, Italiassa, Britanniassa ja Saksassa.

Saksassa kaksi kolmasosaa vastanneista vastusti Bushin ulkopolitiikkaa. Ranskassa lähes 90 prosenttia sanoi Bushin tekevän päätöksiä vain Yhdysvaltojen edun mukaisesti, ja epäluottamusta Bushiin tunsi neljä kertaa useampi vastaaja kuin luottamusta.

Neljä viidesosaa kaikista vastaajista ei hyväksynyt Bushin kielteistä kantaa Kioton ilmastosopimukseen. Suunnitelmaa ohjuspuolustusjärjestelmästä vastusti myös yli kaksi kolmasosaa tutkituista. Melko suuri osa vastaajista ei tosin sanonut vielä pystyvänsä vastaamaan kysymyksiin, eikä siis ollut päättänyt kantaansa.

Hudson Instituten Marshall Wittman sanoi, että sisäpoliittisesti Bushille saattaa olla jopa hyödyksi, että hänen katsotaan puolustavan Yhdysvaltojen etua. -Luultavasti se osoittaa, että eurooppalaiset kärsivät texafobiasta, Wittman kommentoi mielipidetiedustelun tulosta viitaten Bushin kotiosavaltioon.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme