Mainos
Mainos

Eurooppalaisten elokuvien määrä nousussa

Eurooppalainen elokuvatuotanto on nousussa. Tästä huolimatta amerikkalaiset elokuvat näyttelevät pääosaa eurooppalaiskatsomoissa, kertoo viikonloppuna julkaistu Ranskan elokuvakeskuksen tutkimus.

Vuonna 1996 Euroopan unionin alueella tuotettiin kaikkiaan 650 elokuvaa, kun vielä vuotta aiemmin määrä oli 510. Viimevuotisia tilastoja ei tutkimukseen vielä ollut käytettävissä. Amerikkalaiselokuvia kuitenkin tuijotettiin eniten: Britanniassa yli 80 prosenttia ja Ranskassakin yli 54 prosenttia elokuvista oli kotoisin Yhdysvalloista. Euroopan unionin keskiarvo oli 70 prosenttia.

Viime vuonna Britanniassa tuotettiin 124 elokuvaa ja kotimaisella rahoituksella tuotettujen elokuvien määrä kasvoi 30 prosenttia. Myös lippumyynti lisääntyi 13 prosentilla, mikä on paras tulos kahteen vuosikymmeneen. Katsomoihin veti erityisesti menestyselokuva Housut pois (Full Monty).

Niin ikään saksalaiselle elokuvalle vuosi oli suotuisa, sillä lipunmyynti kasvoi 7,7 prosentilla. Ranskassa taas 158 elokuvan tuotantoon upposi ennätysmäiset 4,4 miljardia Suomen markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme