Mainos
Mainos

Eurooppalaisten kukat kuihtuvat Keniassa

Islannin tulivuorenpurkaus on saattanut Kenian kukkatarhurit ahdinkoon.

Kenialaiset viljelijät joutuvat tuhoamaan tonneittain Euroopan markkinoille aiottuja ruusuja ja muita leikkokukkia, koska ne ehtivät kuihtua ennen kuin ne saadaan perille. Kenialaisia leikkokukkia viedään etenkin Hollantiin.

Viljelijät etsivät vaihtoehtoista reittiä tuotteiden perille saamiseksi. Kukkaset lennätettäisiin ensin Espanjaan, mistä ne voitaisiin viedä rekoilla Hollantiin. Tässäkin piilee riski, että kukat ehtivät lakastua matkalla.

Kukkien kasvatus on Kenian tärkeimpiä vientialoja teetuotannon ja turismin rinnalla. Se työllistää noin kolme miljoonaa ihmistä.

Kukkaviljelijöiden edustaja Jane Ngige arvioi, että alan menetykset ovat 1,5 miljoonaa euroa päivässä. Osa puutarhojen työntekijöistä on joutunut pakkolomalle.

Kukkatarhureiden ohella Euroopan lentokielloista ovat kärsineet Kenian vihannesviljelijät.

Tuhkaa syöksevän tulivuoren vaikutukset tuntuvat myös Etelä-Afrikassa, jossa on niin ikään jouduttu keskeyttämään Eurooppaan suuntautuva kukka-, vihannes- ja hedelmävienti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme