Mainos
Mainos

Europarlamentaarikko vaatii tutkintaa deittipalvelu Tinderin toimista

Belgialainen europarlamentaarikko Mac Tarabellan mukaan seuranhakupalvelu Tinderin yksityisyysasetukset rikkovat EU:n lainsäädäntöä.

Tarabella julkaisi lausunnon asiasta Facebook-sivuilla. Tarabellan mielestä Tinder saa liian suuret käyttöoikeudet järjestelmää käyttävien tietoihin. Hänen mielestään Euroopan komission pitäisi aloittaa asiasta tutkinta.

– Tinder rikkoo eurooppalaista lakia. Tinder saa ehtojensa mukaan uudelleenkäyttää tietoja ja valokuvia ja jopa sulkea tilejä. Toisin sanoen, kun sivulle kirjautuu, Tinder saa käyttää tietoja ihan miten haluaa; näyttää, jakaa tai jopa muuttaa tietoja, Tarabella kirjoittaa.

Tarabella vaatii laajempaa tutkintaa myös kahdesta muusta älypuhelinsovelluksesta Runkeeperistä sekä Happn:sta, sillä myös niissä tiedon leviäminen ja manipulointi ovat Tarabellan mielestä suuri ongelma.

Tinderiä käyttää jopa 50 miljoonaa ihmistä ja se on yksi suosituimmista seuranhakusovelluksista, joka toimii älypuhelimella. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme