Mainos
Mainos

Europarlamentti: Uusi HVK tarpeen

Mitään uusia suuria linjauksia ei tullut esiin, kun Euroopan parlamentissa keskusteltiin tänään Euroopan tilasta. EU:n laajentuminen, rahaunioni Emu ja työllisyys ovat aiheita, jotka hallitsevat keskustelua lähiaikoina.

Komission puheenjohtaja Jacques Santer mainitsi puheenvuorossaan, että EU:n toimintakyky on turvattava lisäämällä määräenemmistöpäätöksiä ministerineuvostossa. Jäsenmaiden äänimäärä ministerikokouksissa on tässä tilanteessa toissijainen kysymys. Tässä vaiheessa Santer esitti ehkä aiempaa selkeämmin, että uusi hallitusten välinen konferenssi EU:n rakenteiden uusimisesta olisi aloitettava vuonna 2000, jotta unionin toimielintilannetta voitaisiin uudistaa ennen unionin laajentumista.

Uuden hallitusten välisen konferenssin alku on sijoitettu monissa aiemmissa puheenvuoroissa juuri samaan vuoteen. Suomalaisten päättäjien keskuudessa ei pidetä mitenkään mahdottomana, että konferenssin alku voisi ajoittua jo Suomen puheenjohtajakauteen vuoden 1999 syksyyn.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme