Mainos
Mainos

Europol: Liian aikaista arvioida, kuka masinoi massiivisen kyberhyökkäyksen

On liian aikaista sanoa, kuka oli valtavan kyberhyökkäyksen takana, sanoo Euroopan poliisivirasto Europol. Tutkinta on käynnissä, eikä Europol voi vahvistaa epäilyjä Pohjois-Korean osallisuudesta hyökkäykseen.

– Hyökkäys on voinut tulla mistä tahansa maasta, sanoo Europolin tiedottaja Jan Op Gen Oorth.

Asiantuntijat ovat sanoneet, että maailmanlaajuisessa kyberhyökkäyksessä on yhtymäkohtia hyökkäyksiin, joita epäillään Pohjois-Korean tekemiksi.

Googlen tutkijan Neel Mehtan mukaan WannaCry-hyökkäyksen koodi viittaa hakkerihyökkäyksiin, jotka on liitetty Pohjois-Koreaan. Löydöstä ovat tukeneet asiantuntijat muun muassa Israelissa ja Venäjällä.

Varmoja todisteita Pohjois-Korean osallisuudesta hyökkäykseen ei ole. Perjantaina alkanut kyberhyökkäys on haitannut tietojärjestelmiä ainakin 150 maassa.

Kiristysohjelmahyökkäyksestä on koitunut ongelmia muun muassa yrityksille ja sairaaloille. Europol arvioi, että hyökkäys on kuitenkin laantunut. Poliisiviraston arvion mukaan hyökkäys vaikuttaa maailmassa noin 164 000 ip-osoitteeseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme