Mainos
Mainos

Kreikan suunnitelma talousuudistuksista vuosi julkisuuteen – tällainen se on

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloemin edustaja ilmoittaa, ettei Kreikan toimittaman suunnitelman sisältöä vielä julkisteta. Ainakin uutistoimistot ja kreikkalainen talouslehti Naftemporiki ovat kuitenkin jo julkaisseet sen yksityiskohtia.

Kreikka toimitti kuumeisesti odotetun suunnitelman talousuudistuksistaan myöhään illalla Dijsselbloemille.

Mediatietojen mukaan Kreikka hakee kolmivuotista sopimusta ja velkaneuvotteluja. Maa olisi ensi tietojen mukaan anomassa kaikkiaan 53,5 miljardin euron pakettia lainavelvoitteidensa kattamiseksi vuoden 2018 loppuun asti.

Reutersin mukaan Kreikan suunnitelma ehdottaa, että maan budjetin ylijäämän tavoitteeksi tälle vuodelle tulee yksi ja ensi vuodelle kaksi prosenttia.

Maa myös muuttaisi lainsäädäntöään niin, että kollektiivinen kaupankäynti tulisi mahdolliseksi.
Kreikka lisäksi aikoo leikata puolustusmäärärahoistaan 300 miljoonaa euroa vuoden 2016 loppuun mennessä. Se myös lupaisi ilmoittaa sitovat aikarajat satamien yksityistämiselle viimeistään syyskuussa.

Saarten verovapaudet maa lopettaisi vuoteen 2016 mennessä. Kriisivaltio aikoo niin ikään nostaa ravintoloiden ja pitopalveluiden arvonlisäveron 23 prosenttiin ja hotellien arvonlisäveron 13 prosenttiin.

Kreikka myös nostaisi ylellisyystuotteiden veroa ja määräisi välittömästi veron tv-mainoksille. Maa lupaa myös nostaa kuljetusliikkeiden verotusta.

Suunnitelmaan lisäksi sisältyy muun muassa eläkeläisten joidenkin etujen leikkaaminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme