Mainos
Mainos

Eurotunnelin alueella turvapaikanhakijamäärät kasvavat taas – leireillä tuhansia ihmisiä

Ranskan Calais'n rannikkokaupungissa siirtolaisten määrä on kasvanut rajusti viime viikkojen aikana.

Viranomaisten mukaan kaupunkia ympäröivissä leireissä väkiluku on lähes tuplaantunut jo 6 000:een ihmiseen lähiviikkojen aikana.

Yhä useamman turvapaikkaa hakevan siirtolaisen on ollut vaikeampi päästä Ranskasta Britanniaan Eurotunnelin kautta. Ranska ja Britannia sopivat rajojensa tiukemmasta valvonnasta kesällä. Kun pääsy Britanniaan on vaikeutunut, on moni päättänyt jäädä ranskalaiskaupungin liepeille, kertoo kaupungin virkailija Fabienne Buccio uutistoimisto Reutersille.

– En tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi, mutta 6000 on äärirajoillamme, hän sanoo.

Hänen mukaansa osa kaupunkia ympäröivistä teistä ja rautateistä on jo eristetty siirtolaisilta rautalanka-aidoin ja aidoin.

– Siirtolaisten ja salakuljettajien täytyy oppia, että Calais on umpikuja.

Britannian sisäministeriö ei halunnut kommentoida kasvavia siirtolaismääriä Ranskan puolella uutistoimisto Reutersille.

Suurin osa Calais'n kaupunkiin päätyneistä on muun Euroopan pakolaiskriisin tavoin Afrikasta ja Lähi-idästä. Siirtolaiset elävät Calais'n ulkopuolella niin kutsutussa leiriviidakossa. Siirtolaiset yrittävät toistuvasti päästä Britanniaan eri keinoin, hyppäämällä autojen tai kuorma-autojen kyytiin, piilottelemalla junissa tai kävelemällä junatunnelliin.

Reutersin mukaan ainakin 16 siirtolaista on kuollut, viimeisin kuolemantapaus tapahtui torstaina, kun juna törmäsi yöllä siirtolaiseen junaradalla.

Buccion mukaan viranomaiset ovat onnistuneet ylipuhumaan muutamia siirtolaisia hakemaan turvapaikkaa myös Ranskasta. Calais'n alueella turvapaikkaa Ranskasta on hakenut hänen mukaansa jo 2100 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme