Mainos
Mainos

Eutanasian laillistaminen saa kannatusta Tanskassa

Selvä enemmistö tanskalaisista kannattaa eutanasian laillistamista, selviää sanomalehti Jyllands-Postenin mielipidekyselystä. Kyselyyn vastanneista 68 prosenttia kannatti eutanasiaa, 20 prosenttia vastusti ja 12 prosenttia ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa.

Kannatus on vielä selvempää, jos kyse on pahoin kärsivistä potilaista: 93 prosenttia vastaajista kannatti eutanasiaa, jos kyse on kuolemansairaista ja 82 prosenttia, jos kyseessä ovat parantumattomasti sairaat.

Tanskan terveysministeri Lars Loekke Rasmussen sanoi olevansa järkyttynyt tuloksista.

-Tämä on vaikea pulma lääkäreille, joiden tehtävänä on elämän säilyttäminen, ministeri sanoi. Samaa mieltä oli myös Tanskan lääkäriliiton puheenjohtaja Jesper Poulsen.

Tanskan laki sallii tällä hetkellä nk. passiivisen eutanasian, jossa lääkärit keskeyttävät kuolemansairaan potilaan hoitamisen, mikäli potilas näin haluaa. Keskustelu eutanasian laillistamisesta alkoi uudelleen, kun brittiläisen Diane Prettyn aviomies ei saanut lupaa eutanasian tekoon vaimolleen.

Eutanasia laillistettiin Belgiassa viime viikolla. Ensimmäisenä maailmassa eutanasian laillisti Hollanti viime vuonna.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme