Mainos
Mainos

Evakuoinnit kohtaavat yhä uusia ongelmia – nyt kiusana lumisade

Syyrian Aleppossa viimeiset evakuoitavat ihmiset odottavat kuljetuksia sankan lumisateen peittäessä kaupunkia.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoi, ettei ollut nähnyt aamulla yhdenkään evakuointikuljetuksen lähtevän kaupungista hallituksen hallitseman Ramussan kaupunginosan läpi. Viime päivinä Ramussan läpi on kulkenut tuhansia evakuoitavia.

Evakuointia järjestävän vapaaehtois- ja lääkäriryhmän johtaja Ahmad al-Dbisin mukaan noin 150 ihmistä lähti kaupungista varhain aamulla kahdessa bussissa ja kolmessa ambulanssissa.

Dbisin mukaan itäisessä Aleppossa on edelleen muutama tuhat ihmistä, jotka toivovat pääsevänsä pois kaupungista, ja alueella valmistellaan 31 bussin ja 100 muun ajoneuvon kuljetussaattuetta.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean mukaan ainakin 25000 ihmistä on lähtenyt kapinallisten hallitsemilta Aleppon alueilta sen jälkeen, kun kapinallistaistelijat päättivät viime viikolla vetäytyä kaupungista vuosien taistelujen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme