Mainos
Mainos

Evankelista Billy Graham on kuollut – eli lähes satavuotiaaksi, saarnasi miljoonille elinaikanaan

Tunnettu yhdysvaltalainen evankelista Billy Graham on kuollut kotonaan Pohjois-Carolinan osavaltiossa 99 vuoden iässä.

Graham ehti elämänsä aikana saarnata miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa. Graham vieraili uransa aikana myös Suomessa.

Hän puhui suurilla stadioneilla maailman tärkeimmissä kaupungeissa, kirjoitti 30 kirjaa ja otti teknologian osaksi kirkollista toimintaa. Vuonna 1995 hänen Puerto Ricon saarnansa käännettiin suorana 48 eri kielelle ja lähetettiin 185 maahan satelliittiyhteydellä. Graham ehti 70 vuoden uransa aikana tarjota neuvojaan myös lukuisille Yhdysvaltain presidenteille.

Vieraili jopa Pohjois-Koreassa

Merkittävää hänen uskonnollisessa toiminnassaan oli myös se, että mies ei suoraan tunnustanut toimivansa tietyn kirkon nimissä tai tietyille ihmisille. Grahamin oma kirkkokunnallinen tausta oli baptismi.

Graham saarnasi myös suurten tragedioiden uhreille. Hän oli puhumassa Yhdysvaltojen syyskuun 9. päivän terrori-iskujen uhreille ja hirmumyrsky Katrinasta selviytyneille. Graham myös vieraili Pohjois-Koreassa saarnaamassa Kim Il-sungin vallan aikaan.

Grahamin maine kärsi tappiota, kun vuonna 2002 hänen ja Nixonin keskustelusta salaa nauhoitettu, kolmen vuosikymmenen takainen ääninauhoite päätyi julkisuuteen. Nauhoituksessa miehet puhuivat pitävänsä juutalaisia syyllisinä pornografiaan ja spekuloi heidän pitävän mediaa hallussaan. Tapauksen tultua julki hän kirjoitti kirjallisen anteeksipyynnön. 

Evankelistan kuolemasta kertoi kristillisen järjestön edustaja. Billy Graham sairasti Parkinsonin tautia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme