Mainos
Mainos

Ex-nyrkkeilymestari Klitshko ei pyri Ukrainan presidentiksi

Ukrainalainen oppositiojohtaja Vitali Klitshko ei asetu ehdolle Ukrainan presidentinvaaleissa. Entinen nyrkkeilymestari aikoo tukea toukokuun vaaleissa suurliikemies Petro Poroshenkoa

Klitshkon mukaan demokraattisten voimien täytyy sopia yhdestä ehdokkaasta, jolla on mahdollisimman laaja kansalaisten tuki takanaan. 

Presidenttiehdokkuuden sijaan Klitshko aikoo tavoitella Kiovan pormestarin paikkaa vaaleissa, jotka pidetään presidentinvaalien yhteydessä 25. toukokuuta. 

Klitshko oli näkyvimpiä hahmoja presidentti Viktor Janukovitshin hallinnon kaataneissa mielenosoituksissa. Poroshenko on makeistehtaillaan rikastunut oligarkki, joka on toiminut aiemmin myös teollisuusministerinä. 

Klitshkon johtaman Udar (Isku) -puolueen on määrä äänestää myöhemmin tänään Poroshenkon ehdokkuuden tukemisesta. 

Ehdokkudestaan presidentinvaaleissa on ilmoittanut myös entinen pääministeri Julia Tymoshenko. Korruptiosta tuomittuna vankilassa istunut entinen kaasuyhtiön johtaja on hyvin ristiriitainen hahmo ukrainalaisten keskuudessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme