Mainos
Mainos

Ex-pääministeri Fillonin valinta presidenttiehdokkaaksi voi suosia äärioikeistoa Ranskassa

Ranskan entinen pääministeri Francois Fillonin valinta keskustaoikeistolaisen tasavaltalaiset-puolueen presidenttiehdokkaaksi voi jopa suosia äärioikeistoa. Ranskassa vaaleja seuraava toimittaja Helena Liikanen-Renger sanoo MTV:n Kymmenen Uutisissa, että Fillonilla on arvioitu olevan vastaehdokastaan huonommat mahdollisuudet äärioikeiston Marine Le Peniä vastaan.

Tiukkaa oikestolaista linjaa edustavalla Fillonilla on Liikanen-Rengerin mukaan nähty olevan huonommat mahdollisuudet Le Peniä vastaan verrattuna vastaehdokkaaseensa Alain Juppeen, joka on entinen ulko- ja pääministeri. Liikanen-Rengerin ajatukset voit katsoa yllä olevalta videolta.

Liikanen-Rengerin mukaan on todennäköistä, että Fillon pääsee toukokuisten presidentinvaalien toiselle kierrokselle, jossa vastaan voi tulla Marine Le Pen.

– Jos he ovat vastakkain, pelätään, että vasemmiston kannattajat saattavat jäädä kokonaan kotiin, Liikanen-Renger sanoi Kymmenen Uutisissa.

Konservatiivinen ja uskonnollinenkin Fillon vannoo talousliberalismin nimiin, kaavailee leikkaavansa puoli miljoonaa työpaikkaa julkiselta sektorilta ja ihailee Britannian entistä pääministeriä Margaret Thatcheriä. Hän on arvokonservatiivi ja vastustaa muun muassa homojen adoptio-oikeutta.

Liikanen-Renger huomauttaa, että Fillon suhtautuu myös aborttiin varauksella.

Fillon haluaa myös läheisempiä suhteita Venäjään ja on muun muassa kritisoinut Venäjä-pakotteita.

Kuriositeettina Liikanen-Renger mainitsee, että Fillonin vaimo on kotoisin Walesista.

Katso muut uutisvideot aiheesta:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme