Mainos
Mainos

Ex-pääministerien liitto kariutumassa Venäjällä

Venäjän kolmen entisen pääministerin liitto näyttää kariutuvan, kun Sergei Stepashin on vetänyt siltä tukensa pois. Vajaat kaksi viikkoa sitten pääministerin paikalta erotettu Stepashin kiistää tiedot, joiden mukaan hän olisi sopinut Sergei Kirijenkon ja Viktor Tshernomyrdinin kanssa uudesta keskusta-oikeistolaisesta vaaliliitosta joulukuun parlamenttivaaleja silmällä pitäen.

Stepashin sanoo pyrkivänsä duumaan sitoutumattomana ehdokkaana Pietarin vaalipiiristä. Uutistoimisto Interfax kertoi aiemmin, että juuri Stepashin olisi nousemassa kolmen ex-pääministerin liiton johtoon. Stepashinin lisäksi vaaliliittoneuvotteluissa olivat mukana Sergei Kirijenkon johtama Uusi voima -liike ja Viktor Tshernomyrdinin Kotimme on Venäjä -puolue. Stepashinin poisjäännistä huolimatta Kirijenko ja Tshernomyrdin harkitsevat yhä yhteistyötä vaalien alla.

Kolmen ex-pääministerin vaaliliitosta oli kaavailtu poliittista kilpailijaa heidän kollegansa Jevgeni Primakovin ja Moskovan kaupunginjohtajan Juri Luzhkovin aiemmin tällä viikolla muodostamalle liitolle, jossa ovat mukana Koko Venäjä ja Isänmaa -puolueet. Kolmen pääministerin liittouma ehti saada kannatusta mm. nykyiseltä pääministeriltä Vladimir Putinilta, joka pelkää Primakovin ja Luzhkovin liiton nousevan hänen pahimmaksi kilpailijakseen ensi kesän presidentinvaaleissa.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme