Mainos
Mainos

Ex-tuomirovastin raju ehdotus: Räjäytetään ruotsalaiskirkkoja

Ruotsin evankelis-luterilainen kirkko menettää jatkuvasti jäseniä ja kirkon tulot hupenevat. Entinen tuomiorovasti ja etiikan dosentti Hans Börje Hammar ehdottaakin, että kirkko luopuisi suuresta osasta kirkkorakennuksia.

Svenska Dagbladet -lehden artikkelissa Hammar kehottaa sulkemaan satoja kirkkoja, joita käytetään vain muutaman kerran kuukaudessa. Kirkkoja on Ruotsissa kaiken kaikkiaan 3384.

– On vain yksi tapa ratkaista kirkon taloudellinen tilanne. Kirkkoja on suljettava, ne on laitettava koipussiin. Kaikkien parasta olisi, jos ne räjäytettäisiin, Hammar kirjoittaa.

Jos kirkkojen sulkeminen taikka räjäyttäminen tuntuu liian rajulta keinolta, Ruotsin entisen arkkipiispan veljellä on muitakin ehdotuksia.

– Kirkkoja voitaisiin myydä yksityishenkilöille, jotka voisivat muuttaa ne asunnoiksi tai vaikkapa kahviloiksi tai pitserioiksi.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme