Mainos
Mainos

Ex-ulkoministerit: USA:n maksettava velat YK:lle

Seitsemän Yhdysvaltain entistä ulkoministeriä patistelee kongressia hyväksymään velkarästien maksun YK:lle. Yhdysvallat on velkaa maailmanjärjestölle runsaat kuusi miljardia Suomen markkaa.

-Ei ole yksinkertaisesti oikein, että Yhdysvallat maailman ainoana supervaltana, maailman suurimpana talousmahtina ja toiveiden johtotähtenä on YK:n suurin velallinen, ex-ulkoministerit toteavat kongressille osoittamassaan avoimessa kirjeessä.

Kirjeessä kiitellään YK:n nykyistä johtoa sitoumuksesta uudistaa maailmanjärjestön hallintoa ja ohjelmia, mutta todetaan näiden uudistusten uhkaavan kariutua, jos Yhdysvallat kieltäytyy hoitamasta velvoitteitaan.

Senaatti pohtii parhaillaan suunnitelmaa, jonka mukaan Yhdysvallat maksaisi kolmen vuoden aikana 819 miljoonaa dollaria 1,3 miljardin dollarin YK-veloistaan.

Kongressille osoitetun avoimen kirjeen allekirjoittajina ovat ex-ulkoministerit Henry Kissinger, Alexander Haig, George Schultz, Cyrus Vance, James Baker, Lawrence Eagleburger ja Warren Christopher.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme