Mainos
Mainos

Expressen: Afganistanin suomalaistukikohdassa riistetty työntekijöitä

Afganistanissa sijaitsevaan suomalais-ruotsalaiseen tukikohtaan on palkattu keittiöhenkilökuntaa ala-arvoisin työehdoin, kirjoitti ruotsalainen Expressen-lehti lauantaina.

Lehden mukaan Intiasta ja Nepalista kotoisin olevat keittiötyöntekijät ovat joutuneet maksamaan työnvälitysyritykselle siitä, että he ovat päässeet Mazar-i-Sharifissa sijaitsevaan tukikohtaan töihin. Välittäjäyrityksen uskotaan toimivan Intiassa ja sille maksettava palkkio vastaisi jopa kahdeksan kuukauden palkkaa.

Asia tuli ilmi tukikohdassa suoritetussa rutiinitarkastuksessa. Tukikohdasta otettiin yhteyttä sveitsiläiseen Supreme-yritykseen, joka vastaa keittiöhenkilökunnan välityksestä. Tapaus johti Supremessa sisäiseen tarkastukseen, minkä jälkeen yritys on Expressenin mukaan vahvistanut, että suosituksista päästä tukikohtaan töihin on maksettu.

Supreme on kertonut irtisanoneensa yhteistyön intialaisyrityksen kanssa.

Expressenin uutisesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme