Mainos
Mainos

Expressen: Äiti ja lapsi kuolivat synnytyksessä Ruotsissa

Onnellinen perheenlisäys muuttui perhetragediaksi, kun nainen ja hänen vastasyntynyt lapsensa kuolivat synnytyksen yhteydessä Ruotsissa. Syytä tapahtuneeseen ei vielä tiedetä. Asiasta kertoi ruotsalaislehti Expressen.

– Äiti ja lapsi kuolivat Växjön keskussairaalassa sunnuntain vastaisena yönä. Kaikki ajatuksemme menevät naisen ja lapsen omaisille, sanoo lehdistösihteeri Stefan Ahlrik Kronobergin aluehallinnosta.

– En tiedä tarkalleen, mitä tapahtui, mutta voin vahvistaa, että kaksi henkilöä kuoli synnytyksessä. Äiti ja hänen vastasyntynyt lapsensa.

Ahlrikin mukaan tarkempia tietoja ei tässä vaiheessa kerrota omaisten ja synnytyksessä mukana olleen henkilökunnan tähden.

– Tapahtunut on koskettanut kaikkia. Tämä on hirvittävä kokemus naisen perheelle, läheisille kuin sairaalan henkilökunnalle.

Expressenin mukaan tapahtumia käydään parhaillaan läpi, ja tutkimuksen valmistuttua asiasta lähtee ilmoitus myös sosiaalihallitukselle.

Tämän jälkeen meillä on tarkentunut kuva siitä, mitä tapahtui, Stefan Ahlrik sanoo.

Aluehallinnosta ei osata tässä vaiheessa kertoa tutkimuksen valmistumisen aikatalua tai sitä, liittyikö raskauteen tai synnytykseen etukäteen tiedossa olleita riskitekijöitä.

– En voi vastata tähän. Se on yksi syy, miksi tutkimme tapahtumien kulun, Ahlrik vastaa ruotsalaislehdelle. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme