Mainos
Mainos

Expressen: Kriminologian professori lyttää poliisin teorian Lisa Holmin murhasta

Kirjailija ja kriminologian professori Leif GW Persson ei pidä todennäköisenä, että Liettualaiset veljekset olisivat 17-vuotiaan Lisa Holmin murhan takana.

Leif GW Persson on seurannut tapausta alusta alkaen tarkasti. Lisa Holm ehti olla kateissa kuusi päivää ennen kuin hänen ruumiinsa löydettiin viime perjantaina. Persson epäilee vahvasti, että Liettualaiset veljekset, ja toisen näistä vaimo, eivät ole sieppauksen ja murhan takana.

– Tämän tyyppisissä rikoksissa tutkinnan alkuvaiheissa ollaan harvoin oikeassa, Persson kertoo Expressenille

Asiasta on herännyt Perssonin mukaan useita kysymyksiä. Päivä katoamisen jälkeen poliisi aloitti suuretsinnät löytääkseen kadonneen tytön.

– Mitä on tapahtunut tai löytynyt, jotta syyttäjä voisi varmuudella sanoa näiden miesten olevan teon takana, Persson pohtii.

Jokin oletetussa ryöstössä vaikuttaa Perssonin mukaan oudolta. Hän ihmettelee, miksei tytön kuolemasta, tai kuolinsyystä ole vielä kerrottu enempää.

Perssonin mielestä tutkintaan pitäisi ottaa uusi näkökulma. Hänen teoriansa mukaan tekijä on luultavasti samanikäinen kuin 17-vuotias Lisa Holm. Hänen epäilynsä kohdistuisivat henkilöön, joka tunsi Lisan, ja jolla on jo valmiiksi rikosrekisteri.

Yhdestä asiasta Persson on täysin varma. Tekijällä on jonkinlainen yhteys tai sidos alueeseen. Perssonin mukaan tekijä voi hyvinkin olla joku kylässä asuva henkilö.

– Jos pääsisin käsiksi poliisin esitutkintamateriaaleihin, voisin tietysti tehdä paljon tarkempia ja parempia päätelmiä. En pidä kovin todennäköisenä, että he olisivat oikeassa veljesten suhteen, Persson sanoo.

Perssonin mukaan on olemassa todisteita, etteivät veljekset ole teon takana. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa, että miehet on pidätetty epäiltyinä ja varmasti hyvästä syystä. Perssonin mukaan on noin 50 prosentin mahdollisuus, etteivät poliisit tule löytämään mitään, mikä varmasti yhdistäisi veljekset rikokseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme