Mainos
Mainos

Expressen: Poliisille oli tehty ilmoitus surmatun 8-vuotiaan mustelmista

Ruotsin poliisille oli tehty ilmoitus 8-vuotiaan tytön mustelmista vain muutama viikko ennen tämän kuolemaa. Ilmoitus tytöllä näkyvistä isoista mustelmista tehtiin poliisille pitkänäperjantaina 18. huhtikuuta.

Poliisi oli välittänyt tiedot eteenpäin sosiaalityöntekijöille samana päivänä. Tapaukselle ei kuitenkaan tehty mitään, kertoo Expressen.

– Tämä on hoidettu päin helvettiä, Karlskronan kaupunginvaltuutettu Börje Dovstad sanoo Expressenille.

Tyttö kuoli Karlskronan kaupungissa toissapäivänä. Poliisi ei ole kertonut tytön kuolinsyytä.

Tytön murhasta epäiltynä pidätettiin eilen kaksi henkilöä, kolmikymppinen pariskunta. Pidätetyt ovat tytön huoltajia, mutta he eivät ole tämän vanhemmat.

Tytön tunteneille naapureille tapaus on tullut järkytyksenä.  Naapurit kertovat nähneensä tytön usein yksin pyykkihuoneessa huolehtimassa perheen pyykeistä.

Eräs naapureista kertoo nähneensä tytön toistuvasti myös kellarissa, usein ilman kenkiä.

– Kun näin hänet jokin aika sitten, hänen oikea jalkansa oli sininen ja turvonnut. Toisen silmän ympärillä oli mustelma. Kysyin mitä oli tapahtunut ja hän kertoi kaatuneensa.

Tytöstä tehtyä ilmoitusta ei tutkittu

Tytön mustelmista oli myös tehty ilmoitus poliisille, joka oli tavannut vinkin antajan.

– Poliisi arvioi, että tapauksesta on paras tehdä vain normaali ilmoitus ja jättää tapaus sosiaaliviranomaisille. Tapauksen ei arvioitu olevan hätätilanne, eikä asiassa uskottu tapahtuneen rikosta. Emme voi tutkia tapausta, jos sen perusta on näin epämääräinen, kertoo poliisin tiedottaja Lotta Hanson.

Poliisi lähetti tapauksesta faxin sosiaalitoimistoon otsikolla ”epäilty pahoinpitely”.

Faxi oli saapunut sosiaalitoimistoon päivänä, jolloin ketään ei ollut paikalla. Faxi oli poimittu postipinoon, mutta siihen ei ollut perehdytty tarkemmin eikä tytön tapauksesta ollut avattu tutkintaa

– Tämä oli virhe, tämä oli hirvittävä virhe. Olemme jo tehneet toimia sen eteen, että mitään tällaista pääse enää tapahtumaan, sosiaalitoimen johtaja Anette Gladher toteaa Expressenille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme