Mainos
Mainos

Expressen: Ruotsissa oma traktorimarssi: Maajussit pääsiäisliikenteessä

Ruotsissa pääsiäisliikenne sai tänään ylimääräisen ruuhkakertoimen, koska maanviljelijät päättivät osoittaa mieltään traktoriensa kanssa.

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, miten noin Västernorrlandin läänissä 50 traktoria ajoi tänään pitkäperjantaina pitkin E4-moottoritietä Örnsköldsvikistä Sundsvalliin. Maanviljelijät protestoivat tempauksellaan maaseudun kurjistuvia oloja vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin eri puolilla Ruotsia.

Traktorijono oli noin kilometrin pituinen ja poliisi varoittikin oitis pääsiäisen menoliikennettä varautumaan ruuhkiin.

– Jonoja tulee muodostumaan. Mielenosoittajat ovat hakeneet luvan tempaukselle ja niin kauan kun he noudattavat liikennesääntöjä ja aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä muille liikenteessä olijoille, kaikki menee hyvin, toteaa lehdelle päivystävä komisario Henrik Öhman Västernorrlandin poliisista.

Mielenosoitus on jatkoa viime vuonna alkaneelle liikkeelle, jolloin maaseudun autioitumista vastustettiin 23 eri paikassa ympäri Ruotsia. Mielenosoittajat haluavat tempauksellaan kiinnittää huomiota maaseutuun ja sen asukkaisiin.

– Pian ei ole enää maanviljelijöitä, koska maanviljelyllä ei voi elää. Meidän ei pitäisi tuoda niin paljon elintarvikkeita muualta kuin me nyt tuomme, sanoo maanviljelijä ja tempauksen puuhamies Fredrik Nordin Expressenille.

– Maaseutu on yhä isompi mitä pääkaupunki, Nordin muistuttaa.

Suomessa vastaavanlainen protesti järjestettiin maaliskuun alussa Helsingin Senaatintorilla, jonne kokoontui poliisin arvion mukaan jopa 300 traktoria ja satoja maanviljelijöitä. Mielenilmauksen järjesti Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto maatilojen ahdingon takia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot