Mainos
Mainos

Expressen: Ruotsissa tehoetsinnät kadonneen teinitytön löytämiseksi

Lindköpingstraktenin naapurustossa aloitettiin aamulla uudestaan entistä laajemmat etsinnät kadonneen teinitytön vuoksi.

Poliisin tutkii tapausta vapauden riistona tai kidnappauksena. Etsintäaluetta ollaan laajentamassa, ja poliisi olettaa tytön tulleen siepatuksi. Tyttö on nähty viimeksi sunnuntai-iltana

– Se on teoria jonka pohjalta työskentelemme tällä hetkelle. Olemme keskustelleet vanhempien, työtoverien sekä tytön ystävien kanssa ja kaikki epäilevät, että hänet on kaapattu vastoin omaa tahtoaan, sanoo poliisin tiedottaja Christer Fuxborg.

Kadonnut alle 18-vuotias tyttö nähtiin viimeksi sunnuntaina kello 18:30 työpaikallaan pienessä kylässä Lindköpingin ulkopuolella.

Kymmenet poliisiyksiköt etsivät maanantaina tyttöä helikopterin ja koirapartioiden avustuksella. Myös armeija on osallistunut etsintöihin poliisin tukena. 

Tyttö oli lähettänyt perheelleen tekstiviestin ennen työvuoronsa päättymistä. Hän kulki työmatkansa skootterilla ja kotimatka vei normaalisti Fuxborgin mukaan noin tunnin. Kun tyttöä ei myöhemmin kuulunut kotiin vanhemmat lähtivät etsimään häntä autolla.

Kadonneen tytön skootteri löytyi pysäköitynä työpaikan ulkopuolelta, avaimet vielä virtalukossa. Skootterin vierestä löytyi laukku, jossa oli tytön tavaroita. Hänen mopokypäräänsä tai matkapuhelintaan ei löytynyt.

Katoamisilmoitus  tehtiin kello 21.30 sunnuntaina.

– Tyttöä on kuvailtu hyvin käyttäytyväksi ja kiltiksi, eikä ole hänen tapaistaan kadota tai karata yllättäen, sanoo Fuxborg.

Rikoskomissaario Lars Johanson kertoo poliisin maanantaina eristäneen noin 300 metrin alueen etsintöjä varten tytön skootterin läheltä.

Alueella on varastoja ja rakennuksia, joista pyritään etsimään mahdollisia vinkkejä tai jälkiä. Samalla poliisi tutkii tytön viimeisen päivän tapahtumia, käymällä läpi kenen kanssa hän on ollut yhteydessä puhelimitse tai sosiaalisessa mediassa.

Maanantai-iltana etsinnät keskittyivät tehdasalueelle työpaikan lähistöllä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme