Mainos
Mainos

Venäläinen tutkimusalus kääntyikin takaisin

Venäläinen tutkimusalus Professor Logatshev on kääntynyt takaisin Tanskan vesiltä ja liikkuu nyt Itämeren kansainvälisillä vesillä, kertoo Suomenlahden meripuolustusalueen komentaja kommodori Markus Aarnio STT:lle.

– Alus on eteläisellä Itämerellä, kansainvälisillä vesillä, suurin piirtein Puolan Klaipedan tasolla. Se ei aja nyt mitään vakisuuntaa, vaan kääntyilee edestakaisin. En todellakaan tiedä mistä on kysymys, Aarnio sanoi.

Professor Logatshev on erikoistunut vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoitukseen. Alus lähti Pietarista viikonloppuna, ja sen liikkeitä seurattiin tarkkaan.

Laiva ei kuitenkaan silloin suunnannut kohti Tukholman saaristoa, vaan ohitti Ruotsin ja jatkoi matkaansa kohti Tanskan salmia. Alus jäi sittenkin Gdanskin ja Kaliningradin edustalle, vaikka sen virallinen määränpää on Las Palmas Kanariansaarilla. Expressen-lehti uutisoi laivan muuttuneesta suunnasta tänään.

Laiva lähti kohti Ruotsia sen jälkeen, kun mahdollisen sukellusveneen saattoalukseksi epäilty NS Concord -tankkeri lähti Tukholman edustalta kohti Venäjää. Meriliikennettä seuraavan MarineTraffic -nettipalvelun mukaan tankkeri oli varhain aamulla Suomenlahdella hieman Helsingin itäpuolella. Sen nopeus oli yli kymmenen solmua tunnissa ja määränpää Primorskin eli Koiviston öljysatama Suomenlahden pohjukassa.

Sen sijaan Professor Logatshevista palveluun ei ole päivittynyt tietoja sunnuntain jälkeen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme