Mainos
Mainos

Expressen: Opettaja ja oppilas kuolleet Ruotsin kouluiskussa – MTV seuraa hetki hetkeltä

Kaksi miekkamiehen koululla haavoittamista ihmisistä on kuollut Ruotsin Trollhättanissa. Sairaalan mukaan aikuinen uhri kuoli paikan päällä. Expressenin mukaan vammoihin kuollut olisi koulun opettaja. Lisäksi toinen haavoittuneita nuorista kuoli sairaalahoidossa.

Hyökkääjän mahdollisesta motiivista ei ollut tietoa.

Poliisi on ampunut miekalla aseistautunutta miestä ja miekkamies on loukkaantunut. Hyökkääjä on poliisin mukaan 21-vuotias paikallinen mies. Dagens Nyheter uutisoi aikaisemmin, että hyökkääjä olisi kuollut. Poliisin laukauksesta vakavasti haavoittunut mies on kuitenkin juuri nyt leikkauksessa ja on kriittisessä tilassa.

Lisäksi 11- ja 15-vuotiaat oppilaat haavoittuivat hyökkäyksessä vakavasti. Lisäksi hyökkäyksessä haavoittui aikuinen mies.

Lääkärien mukaan pahasti puukotettua 12-vuotiasta poikaa leikataan edelleen. Hän on saanut vammoja muun muassa rintakehään ja maksaan. Toinen oppilas, 15-vuotias poika, on leikkauksen jälkeisessä tehohoidossa. Sairaalalähteiden mukaan he ovat kriittisessä tilassa.

Poliisi tekee tällä hetkellä kotietsintää hyökkääjän asuntoon.

Aiemmin kerrottiin, että ainakin yksi aikuinen ja neljä lasta on haavoittunut.

Tilanne koulussa on tällä hetkellä hyvin sekava. Poliisi käy edelleen läpi Kronan koulua varmistaakseen, ettei paikalla ole lisää uhreja. Paikallisen lehden mukaan osa oppilaista on edelleen sisällä luokkahuoneissa eikä heitä ole päästetty ulos. Koulussa on 400 oppilasta.

– Emme ota mitään lukua itsestäänselvyytenä, vaan varmistamme, ettei lisää haavoittuneita ole, sanoi poliisin edustaja Tommy Nyman.

Poliisi sai hälytyksen koululle hieman kymmenen jälkeen paikallista aikaa. Hälytyksessä kerrottiin naamioituneen miehen hyökänneen kouluun isolla veitsellä tai miekalla.

"Lukitkaa ovi ja pysykää sisällä"

Paikalle saapuneet vanhemmat arvostelivat voimakkaasti viranomaisten tiedottamista.

– Kukaan koulusta ei ole soittanut. Sain kuulla tapahtumasta naapurilta, kun olin viemässä roskia ulos. Otin heti auton ja ajoin tänne, kertoi nimettömänä pysytellyt isä uutistoimisto TT:lle.

– Lopulta näin Emilian, joka heilutti minulle luokasta, ja nyt hän vihdoin pääsi ulos, isä jatkoi.

Emilia-tyttären mukaan rehtori tuli luokkaan ja käski heidän pysyä sisällä. Tämän jälkeen rehtori jatkoi seuraavaan luokkaan.

– Rehtori sanoi, että meidän tulisi lukita ovi ja pysyä luokassa. Emme tienneet yhtään, mitä on tapahtunut, Emilia-tytär selvitti.

MTV Uutiset seuraa tilannetta. Expressenin suoraan videolähetykseen Trollhättanin tapahtumista pääsee tästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme