Mainos
Mainos

EY-tuomioistuin: lesboparia ei syrjitty

Homopareille ei EU-sopimusten perusteella tarvitse tarjota samoja etuja kuin heteropareille, totesi EY-tuomioistuin tänään. Tuomioistuin julkisti päätöksen, jonka mukaan lesboparia ei syrjitty, kun brittiläinen rautatieyhtiö kieltäytyi antamasta naistyöntekijänsä kumppanille alennuskorttia. Tuomioistuin päätyi eri ratkaisuun kuin julkisasiamies viime syksynä.

Rautatieyhtiö antaa alennuksia avosuhteessa eläville heteroille, mutta ei homopareille. Tuomioistuin totesi, ettei rajoitus ole ristiriidassa EU:n perussopimuksen vaatimuksen kanssa, jonka mukaan miehille ja naisille on samasta työstä maksettava samat palkat ja taattava samat edut.

Koska rautatieyhtiö kohtelee mies- ja naishomopareja samalla lailla, ei syrjintää ole tapahtunut, tuomioistuin päätteli.

EU-maat hyväksyivät viime kesänä Amsterdamin sopimuksen, joka uusii perussopimusta tältä osin. Uudessa sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan EU voi päättää toimista, joilla torjutaan sukupuoleen, ikään, rotuun, etniseen alkuperään, vammaan, mielipiteisiin, uskontoon tai sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää. Sopimus on parhaillaan ratifioitavana EU-maiden parlamenteissa, ja sen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme