Mainos
Mainos

Faberge'-munat myytiin venäjälle

Amerikkalaisen Forbesin perheen Faberge'-munien kokoelma on yllättäen myyty venäläiselle öljypohatalle.

Kuuluisat Fabergé-munat ovat saaneet uuden sijoituspaikan venäläisen liikemiehen luota. Pääsiäismunat oli tarkoitus huutokaupata huhtikuussa, mutta huutokauppakamari Sotheby sai neuvoteltua kaupan yksityisesti. Yhdeksän munan kokoelman myyntihintaa ei paljastettu. Kokoelman hinnan arvioitiin aiemmin voivan nousta huutokaupassa jopa 70 miljoonaan euroon.

Kokoelman osti Venäjän uusrikkaiden kärkikaartiin kuuluva Viktor Vekselberg, joka on luonut omaisuutensa alumiini- ja öljyteollisuudessa. Vekselberg on muun muassa yksi venäläisen öljyjätin TNK:n pääomistajista.

Kokoelmaan kuului muun muassa tsaari Nikolai II:n puolisolleen lahjoittama kruunajaismuna, jonka arvo on lähes 20 miljoonaa euroa. Pietarilainen Carl Faberge' valmisti 1885-1916 arvioiden mukaan 50 pääsiäismunaa. Venäjän tsaareilla oli tapana lahjoittaa Faberge'n munia puolisoilleen ja äideilleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme