Mainos
Mainos

Facebook sanoo jäljittäneensä massiivisia Iranin ja Venäjän vaikuttamiskampanjoita – poisti satoja sivuja ja tilejä

Sosiaalisen median jätti Facebook kertoo poistaneensa Facebookista ja Instagramista satoja sivuja, ryhmiä ja tilejä vaikuttamisyritysten takia. Vaikutusyritysten taustalla olivat Iran ja Venäjä, mutta kytköstä näiden tahojen välillä ei ole löytynyt.

Video: Facebook poisti kymmeniä tilejä – kampanja yritti vaikuttaa Yhdysvaltojen vaaleihin

Facebook kertoo poistaneensa 652 sivua, ryhmää ja tiliä, jotka olivat lähtöisin Iranista. Vaikutusyritykset kohdistuivat ihmisiin Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Lisäksi Facebook on poistanut useita sivustoja, joilla näyttää olevan yhteys Venäjän sotilastiedustelupalveluihin. Kyse on osin samoista toimijoista, joita poistettiin kyberhyökkäysten takia Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaalien alla.

Tällä kertaa toiminta on kohdistunut Syyrian ja Ukrainan politiikkaan, eikä Yhdysvaltoihin kohdistuvia vaikutusyrityksiä ole havaittu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme