Mainos
Mainos

Fallujahin kapinalliset keskeyttävät iskut Irakissa

Irakilaisen Fallujahin kaupungin ääri-islamilaiset kapinalliset ilmoittavat keskeyttävänsä iskut Irakin poliisivoimia ja armeijaa vastaan. Poliisiasemille ja armeijan värväystoimistoihin tehdyissä iskuissa on viime aikoina kuollut kymmeniä irakilaisia.

Fallujahin pyhiksi taistelijoiksi itseään kutsuva ryhmä sanoi päättäneensä "lopettaa kaikki iskut poliiseja ja Irakin armeijaa vastaan, kunnes annetaan uusi määräys". Päätöksestä kerrottiin kaupungilla jaetuissa lentolehtisissä.

Ryhmä kuitenkin kiisti olevansa yhteydessä viime viikonvaihteen iskuun, jossa kuoli 23 irakilaispoliisia.

Yhdysvallat vapautti Irakin parlamentin puhemiehen

Yhdysvaltain armeija on vapauttanut Saadoun Hammadin, joka toimi Saddam Husseinin aikana Irakin parlamentin puhemiehenä, kertoivat miehen sukulaiset ja avustajat. Hammadi oli pidätettynä yhdeksän kuukautta.

Hammadin henkivartija Jassem Allawi kertoi, että Hammadi palasi kotiin lauantaina iltapäivällä.

- Hän näytti väsyneeltä, Allawi sanoi.

Hammadin pojaksi esitelty mies kertoi tv-kanava al-Jazeeralle, että entinen parlamentin puhemies on hyvässä kunnossa kuukausien vankeuden jälkeen.

- Hänen terveydessään ei ole vikaa, mutta hän on väsynyt eikä hän halua nähdä ketään tai puhua kenellekään, tämä sanoi.

Hammadi oli Saddam Hussein läheinen liittolainen lähes 40 vuoden ajan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme