Mainos
Mainos

Fallujan nuijinta jatkuu Irakissa

Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa amerikkalaishävittäjien tulituksessa.

Amerikkalaishävittäjät ovat jatkaneet Fallujan sunnikaupungin moukaroimista Irakissa. Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa tulituksessa.

Kaupungin sairaalalähteiden mukaan kuolleet olivat siviilejä. Yhdysvaltain armeijan mukaan isku tehtiin kohteeseen, jossa kapinalliset yrittivät rakentaa uudelleen jo kertaalleen tuhottua tuliasemaa.

Fallujan kapinalliset kertoivat tiistaina, että he eivät ole vastuussa Care-avustusjärjestön johtajan Margaret Hassanin sieppaamisesta. Nimettömänä pysytellyt kapinallisjohtaja arveli uutistoimisto Reutersille, että Hassania eivät ole siepanneet hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset, vaan rahaa haluavat rikolliset.

Hassan vetosi perjantaina al-Jazeera-satelliittikanavalla henkensä puolesta ja pyysi Britanniaa olemaan siirtämättä joukkojaan Bagdadiin. Hassan on sekä Irlannin, Britannian että Irakin kansalainen.

Hassan on kahdeksas Irakissa siepattu ulkomaalaisnainen puolen vuoden aikana. Kaikki edelliset siepatut on vapautettu vahingoittumattomina.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme