Mainos
Mainos

Falun Gong kaappasi televisiokanavan

Kiinan presidentti Jiang Zemin on kielletyn Falun Gong -järjestön mukaan antanut turvallisuusjoukoille määräyksen ampua lippuja ja julisteita kantavia Falun Gongin jäseniä. Kolmea julisteiden pystyttäjää on ammuttu jalkoihin Liaoningin ja Jilinin maakunnissa, kertoi New Yorkissa mieltään osoittanut järjestön edustaja perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Falun Gongin New Yorkin -toimiston mukaan presidentti Jiang on myös määrännyt turvallisuusjoukot ottamaan kiinni ja "surmaamaan armotta" järjestön jäseniä, jotka levittävät televisiossa todistusaineistoa vainoista.

Lähetys katkaistiin


Falun Gong kertoi kaapanneensa Koillis-Kiinassa kaapelitelevisiokanavan ja esittäneensä siinä kaksi filmiä viranomaisten järjestöön kohdistamasta vainoista.

Changchunin kaupungin poliisin mukaan kolme Falun Gongin jäsentä katkaisi kaapelitelevision lähetyksen esittääkseen omaa ohjelmaansa. Vainoja esittelevät filmit nähtiin monilla kanavilla, jopa valtakunnallisella urheilukanavalla.

Yksi kaapelikanavan kaappaajista on pidätetty ja kahta muuta etsitään. He eivät ole kaapelitelevisioyhtiön työntekijöitä, sanoi poliisin edustaja, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Kaapelitelevisiokanavan kaappaaminen on merkittävä propagandavoitto buddhalaisvaikutteiselle Falun Gongille, jota viranomaiset ovat ahdistelleet kovin ottein sen jälkeen kun järjestö kiellettiin heinäkuussa 1999.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme