Mainos
Mainos

Falun Gong -oikeudenkäynnissä tuomiot Kiinassa

Kiinalainen oikeusistuin tuomitsi tänään Falun Gong -lahkon paikallisen johtajan 12 vuodeksi vankeuteen.

Kolme muuta syytettyä saivat seitsemän, kolmen ja kahden vuoden tuomiot eteläisessä Hainanin maakunnassa pidetyssä oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynti oli ensimmäinen Falun Gongin jäseniä vastaan. 12 vuodeksi vankilaan tuomittua Song Yueshengiä syytettiin uskonnollisen kultin käyttämisestä lain rikkomiseen ja poliisin huostasta pakenemisesta.

Lisäksi lahkon jäseniä syytettiin laittomien joukkokokousten järjestämisestä. Kiina on julistanut Falun Gongin laittomaksi ja vannonut tuhoavansa liikkeen. Uutistoimisto Xinhuan mukaan nyt tuomittu Song on lahkon johtohahmo Hainanin maakunnassa.

Kiina on kertonut pidättäneensä yli sata Falun Gongin jäsentä. Lukuisat muut ovat lisäksi muuten poliisin huostassa, työleireillä tai uudelleenkoulutuksessa. Virallinen Kansan päivälehti omisti tänään kokonaisen sivun Falun Gongin vastaisiin tiedemiesten kirjoituksiin.

Yksi professori kutsui lehdessä lahkoa "yhteiskunnan kasvaimeksi", toinen professori "yhteiskunnan aidsiksi". Lahkon Yhdysvalloissa asuvan johtajan Li Hongzhin mukaan lahko ei ole poliittinen eikä se muodosta uhkaa kommunistiselle hallinnoille.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme