Mainos
Mainos

Falun Gongin jäseniä pidätettiin

Kiinan poliisi on pidättänyt 15 kielletyn Falun Gong -liikkeen jäsentä. Pidätettyjen joukossa oli suomalaista syntyperää oleva ruotsalainen opiskelija. Kiinalaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan muut pidätetyt olivat kotoisin Yhdysvalloista ja Australiasta.

Falun Gong-lahko

Pidätetty ruotsinsuomalainen opiskelija kertoi Ylen radiouutisten haastattelussa, että hänet vaputettiin jo eilisiltana. Poliisi keskeytti hengellisen liikkeen kokouksen eilen iltapäivällä Guangzhoun kaupungissa Etelä-Kiinassa. Sen jälkeen liikkeen neljä ulkomaalaista jäsentä vietiin kuulusteltavaksi. Kiinassa ei ole aiemmin pidätetty ulkomaalaisia Falun Gongin kannattajia.

Kiinan hallitus kielsi Falun Gongin heinäkuussa, koska sen katsottiin uhkaavan kommunistista hallintoa. Jo yli sata liikkeen jäsentä on virallisesti pidätetty ja useita muita on eristetty muilla tavoin, esimerkiksi viemällä työleireille. (STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme