Mainos
Mainos

Farage tyrmää Britannian EU-sovun: Ei ole minkään arvoinen

Britannian itsenäisyyspuoleen Ukipin johtaja Nigel Farage tyrmää Britannian EU-vaatimuksista saavutetun sovun. Faragen mukaan sopu ei ole edes sen paperin arvoinen, jolle päätös kirjattiin.  

Ukipin johtaja korostaa, että pääministeri David Cameronin neuvottelema EU-jäsenehtojen uudistus ei ota huomioon niitä kysymyksiä joita britit pitävät tärkeinä.  

Farage puhui Lontoossa tilaisuudessa, johon saapui myös Cameronin johtaman konservatiivipuolueen EU-skeptikkoja. Brittimedia kertoo, että oikeusministeri Michael Gove ja viisi muuta ministeriä valmistelivat kannanottoa Britannian EU:sta eroamisen puolesta.  

Cameron aikoo suositella nyt tehdyn sovun perusteella, että britit äänestävät tulevassa kansanäänestyksessä maan EU:ssa jatkamisen puolesta. Pääministeri on luvannut järjestää kansanäänestyksen saarivaltion EU-jäsenyydestä viimeistään vuonna 2017, mutta äänestystä on veikkailtu jo tämän vuoden kesäkuulle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme