Mainos
Mainos

Farrakhan: Yhdysvallat kiusaa Irakia

Yhdysvaltalaisen afrikkalais-amerikkalaisen muslimiliikkeen johtaja Louis Farrakhan syytti tänään Yhdysvaltoja Irakin kiusaamisesta. Hän sanoi kuitenkin, että mikäli Irakin presidentti Saddam Hussein on hairahtunut oikealta tieltä, häntä on kuritettava.

-Maani hallitus on mielestäni väärässä. Amerikka supervaltana kiusaa Irakia, sanoi Bangdaleshissa vieraileva Farrakhan maan pääkaupungissa Dhakassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Farrakhan pyysi kaikkia islamilaisia valtioita vetoamaan Yhdysvaltain presidenttiin Bill Clintoniin, jotta Irakiin ei hyökättäisi. Farrakhanin mielestä Hussein voi kuitenkin tarvita ojennusta uskonveljiltään.

-Jos veljemme ei seuraa oikeaa polkua, me ojennamme häntä, totesi Farrakhan. Hän toivoi puheessaan yleistä aseidenriisuntaa niin, että myös Israelin, Yhdysvaltojen ja Venäjän joukkotuhoaseet hävitettäisiin.

-Muslimien suurin ongelma ei ole Yhdysvallat, Britannia tai muukaan supervalta, vaan lukutaidottomuus ja muslimien keskinäinen eripura, totesi Farrakhan eilisessä puhuessaan Dhakassa.

Farrakhan syytti kuitenkin Yhdysvaltoja ja Britanniaa siitä, että nämä ovat usuttaneet islamilaiset valtiot toisiaan vastaan ja kehotti islamilaisia valtiota pysymään yhteisessä rintamassa.

-Muslimit eivät ymmärrä, että mikäli yhteen perheenjäseneen kohdistuvaa uhkaa ei pystytä torjumaan, saavat perheen muut jäsenet osakseen saman kohtalon, ilmoitti Farrakhan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme