Mainos
Mainos

FBI hakee murhajutussa yleisön apua - mitä lapussa lukee?

Yhdysvaltain liittovaltionpoliisi FBI pyytää nettiyleisön apua oheisen murhajutun koodin ratkaisemiseen.

30. kesäkuuta 1999 St. Louisin poliisi löysi 41-vuotiaan Ricky McCormickin ruumiin. Hänet oli murhattu ja ruumis jätetty pellolle. Ainoat jäljet olivat miehen taskusta löytyneet kaksi koodikielellä kirjoitettua muistilappua. FBI asiantuntijat eivät ole kyenneet tulkitsemaan niitä ja McCormickin murha on selvittämättä.

- Olemme todella hyviä työssämme, mutta tässä tarvitsisimme apua, FBI kryptoanalyysiyksikön päällikkö Dan Olson sanoo FBI:n nettisivuilla.

- Lapuista saattaa paljastua McCormickin liikkeet ennen rikosta ja se voi johtaa syyllisen paljastumiseen.

McCormick osasi lukea ja kirjoittaa, mutta oli jättänyt lukion kesken. Häntä pidettiin katujen kasvattina. McCormickin perheen mukaan Ricky oli käyttänyt samanlaisia koodilappuja pienestä pitäen, mutta kukaan perheestä ei kyennyt niitä lukemaan, ehkei kukaan muukaan.

Poliisi arvelee, että laput oli kirjoitettu korkeintaan kolme päivää ennen hänen kuolemaansa.

- Vaikka kyse olisi ostoslistasta tai rakkauskirjeestä, haluamme tietää miten koodi ratkaistaan, Olson sanoo nettisivuilla.

Linkki FBI:n sivuille .

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme