Mainos
Mainos

FBI julkaisi raporttinsa Clintonin sähköpostikohusta: "Suhtautui huolettomasti salaisen tiedon käsittelyyn"

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin yksityiseltä sähköpostipalvelimelta lähetettyjä ja vastaanotettuja viestejä on voinut päätyä vihamielisten ulkovaltojen käsiin, arvioi liittovaltion poliisi FBI raportissaan. 

FBI ei ole löytänyt todisteita, että mikään ulkopuolinen taho olisi päässyt murtautumaan Clintonin omalle sähköpostiserverille. Tätä riskiä ei kuitenkaan voida sulkea täysin pois, koska kaikkia Clintonin käyttämiä laitteita ei ole löydetty.

Raportin mukaan Clintonin @clintonemail.com-päätteistä sähköpostitiliä käytettiin yhteensä 13 eri mobiililaitteella.  

Liittovaltion poliisi kuitenkin havaitsi, että "vihamieliset ulkomaiset tahot" olivat päässeet sellaisten henkilöiden sähköpostitileille, joiden kanssa Clinton oli säännöllisessä yhteydessä ulkoministerinä. Ulkopuoliset ovat voineet FBI:n mukaan päästä tällä tavoin käsiksi sähköposteihin, jotka on lähetetty tai vastaanotettu Clintonin sähköpostiosoitteesta.

14 sivua mustattu

FBI:n julkistamassa 58-sivuisessa raportissa todetaan myös, että Clinton on ulkoministerikaudellaan suhtautunut varsin huolettomasti salaiseksi luokitellun tiedon käsittelyyn. Kaikkia yksityiskohtia ei julkistettu, koska FBI:n raportissa on 14 kokonaan mustattua sivua.  

FBI totesi jo heinäkuussa, ettei se pidä perusteltuna syytteen nostamista Clintonia vastaan. Clinton piti raporttia ja sen johtopäätöksiä tervetulleina. Clinton kampanjaedustajan mukaan nyt julkaistu FBI:n aineisto tekee selväksi, miksi poliisi ei näe tapauksessa perusteita syytteiden nostamiseen. 

Republikaanien Donald Trump puolestaan näki FBI:n raportin sisällön Clintonin kannalta raskauttavana. Trump sanoi kannanotossaan, että Clintonin vastaukset ovat "uskomattomia". 

– Olin järkyttynyt nähdessäni, että hänen vastauksensa FBI:lle ovat täysin ristiriidassa sen kanssa mitä hän kertoi Amerikan kansalle. Luettuani nämä asiakirjat en voi käsittää, miten hän saattoi välttyä syytteiden nostamiselta, Trump puhisi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme