Mainos
Mainos

FBI: Kalifornian ampujat radikalisoituivat jo ennen seurustelua

Yhdysvalloissa San Bernardinon epäillyt ampujat radikalisoituivat jo ennen kuin he alkoivat seurustella netissä, kertoi liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey keskiviikkona.

FBI:n mukaan näyttää siltä, että Syed Farook ja Tashfeen Malik keskustelivat "jihadista ja marttyyriudesta" niinkin varhain kuin 2013.

– Uskomme myös, että heitä innoittivat ulkomaiset terrorijärjestöt, Comey sanoi senaatin oikeusvaliokunnan kuulemisessa.

Farook ja Malik matkustivat Yhdysvaltoihin heinäkuussa 2014. Comeyn mukaan nyt olisi tärkeää tietää, onko pariskunnan avioliiton järjestänyt joku militanttijärjestö keinona toteuttaa iskuja Yhdysvalloissa. Tähän viittaavia todisteita ei ole kuitenkaan vielä tullut ilmi, hän lisäsi.

Syed Farook ja vaimonsa Tashfeen Malik kuolivat viime viikolla laukaustenvaihdossa poliisin kanssa. Sitä ennen heidän epäillään tappaneen 14 ihmistä San Bernardinossa Kaliforniassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme