Mainos
Mainos

FBI: "Kenkäpommimies" ei mukana syyskuun iskuissa

Terrori-iskuista syytetty Zacarias Moussaoui on väittänyt, että Reidin piti auttaa häntä lentämään lentokone päin Valkoista taloa.

Kenkäpommimiehenä tunnetun Richard Reidin osallisuudesta syyskuun 11. päivän iskuihin ei ole näyttöä. Näin todettiin iskuista syytetyn Zacarias Moussaouin oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa tänään.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n asiantuntijat kertoivat, ettei Reidin tiedetä olleen mukana vuoden 2001 terrori-iskujen suunnittelussa. Moussaoui on väittänyt, että Reidin piti auttaa häntä lentämään lentokone päin Valkoista taloa.

- On äärimmäisen epätodennäköistä, että Reid oli mukana operaatiossa, sanottiin kahden nimettömänä pysyneen FBI:n analyytikon lausunnossa.

Reid yritti räjäyttää Pariisista Miamiin matkalla olleen lentokoneen joulukuussa 2001. Hän oli kätkenyt räjähteitä kenkäänsä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme