Mainos
Mainos

FBI:n suuroperaatio pelasti 84 lasta ihmiskaupan kartellista – myös vauvaa myytiin seksitarkoituksiin

FBI pelasti 84 lasta ihmiskauppaliigan kahleista ja pidätti 120 asiaan osallistunutta henkilöä. Tapaukset ulottuivat useaan eri valtioon. Menestyksekkäästä soluttautumisesta ilmoitettiin FBI:n lausunnossa, jonka julkaisi uutiskanava NBC News.

FBI:n vetämä operaatio Cross Country XI keskittyi päämäärään, jonka tehtävänä oli saada ihmiskauppaa johtavat parittajat kiinni. 

– Meillä ei ole suurempaa tehtävää kuin suojella kansakuntamme lapsia pahalta. Valitettavasti pidätettyjen ihmiskauppiaiden määrä, sekä takaisin saatujen lapsien määrä vahvistaa tiedon, miksi tätä tärkeää työtä täytyy jatkaa, FBI:n johtaja Christopher Wray kertoo.

– Tämän operaation tarkoituksena ei ole ollut saada vain ihmiskauppiaita pois kaduilta. Meidän tehtävämme on myös varmistaa, että tarjoamme nuorille uhreille apua ja tien ulos tästä säälimättömästä hyväksikäytön kierteestä, Wray jatkaa.

Isku oli osa vuonna 2003 alkanutta Innocence Lost National -hanketta, joka on ottanut vastuukseen löytää ja tunnistaa 6500 kansainvälisesti kadonnutta lasta.

Pienet lapset kaupattiin alle 600 eurolla seksitarkoituksiin

San Franciscon alueella agentit keskittyivät erityisesti parittajiin, jotka olivat sekaantuneet ala-ikäisiin.

Tiedotteessa kerrotaan esimerkiksi kolmen kuukauden ikäisestä tytöstä ja tämän viisivuotiaasta isosiskosta, jotka löydettiin, kun perheen luona ollut ”ystävä”, teki sopimuksen soluttautuneen agentin kanssa. Hän kauppasi lapsia seksitarkoituksiin 600 dollarin hinnalla, mikä on noin 510 euroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot