Mainos
Mainos

FBI:n virkaatekevä johtaja: Venäjä-tutkinta jatkuu

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n virkaatekevä johtaja vakuuttaa, että tutkinta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin jatkuu.

Senaatin paneelille puhunut Andrew McCabe sanoi, että kukaan ei ole yrittänyt haitata tutkintaa.

– Kukaan ei voi estää FBI:n miehiä ja naisia tekemästä sitä, mikä on oikein, McCabe sanoi.

Presidentti Donald Trump irtisanoi FBI:n johtajan James Comeyn tiistaina. Hän perusteli päätöstä vain sillä, että Comey "ei tehnyt hyvää työtä".

Trumpin arvostelijoiden mukaan erottamiseen vaikutti Comeyn johtama Venäjä-tutkinta. Mediatietojen mukaan Comey oli myös hiljattain pyytänyt lisärahaa tutkintaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Comey korosti FBI:n merkitystä

Comey kertoo kollegoilleen jättämässään jäähyväiskirjeessä uskoneensa jo pidemmän aikaa, että presidentti voi erottaa FBI:n johtajan mistä tahansa syystä tai vaikka kokonaan ilman syytä. Useat yhdysvaltalaismediat julkaisivat Comeyn kirjeen.

– En aio käyttää aikaa tähän päätökseen tai siihen, miten se toteutettiin. Toivon, että ette tekään. Se on tehty ja minä pärjään, vaikka tulenkin kaipaamaan teitä ja tehtävää.

Kirjeessään Comey sanoo haluavansa muistuttaa, että levottomina aikoina amerikkalaisten pitäisi voida nähdä FBI rehellisyyden ja riippumattomuuden kalliona.

– On vaikeaa jättää ihmiset, jotka ovat sitoutuneet tekemään oikein. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme